dinsdag 31 juli 2012

Bacon Brownies

"Mama! Waar ben je?" Slof slof slof en langzaam zie ik een klein blond hoofdje verschijnen om de hoek van de keuken.
"Mama? Wat ben je aan het doen?" Terwijl ik druk roer in de pan om het niet aan te laten branden hoor ik kindervoetjes dichterbij schuifelen.
"Wat ruikt dat lekker! Het ruikt naar............spek!"
"Goed geraden" zeg ik zonder me om te draaien en langzaam wordt er een ikea kruk naar het aanrecht geschoven.
"Ik vind spek het aller lekkerst van de hele wereld" Met mijn hoofd nog steeds naar het fornuis gericht moet ik stiekem lachen. Ze heeft nog niet gezien waar het spek doorheen gaat.
Met veel kabaal worden alle dingen geïnspecteerd op het aanrecht.
"Wat ben je aan het maken?" Ik draai het gas zachter om het spek nog even te laten doorbakken.
"Iets lekkers voor bij de thee voor als straks de visite komt" zeg ik.
"Met spek?" Ze trekt een vies gezicht en kijkt me verbaasd aan. Ik draai me om, zodat ik het spek kan laten uitlekken op een bord en verder kan gaan met de rest van het mengsel. Ik heb het bord nog niet neergezet of ze staat met een vinger in de aanslag om te proeven.
"Ja. En met chocolade." Ik wijs naar de repen die op het aanrecht liggen. Meteen zie ik haar ogen oplichten.
"Chocolade vind ik het aller lekkerst van de hele wereld."
"Ik dacht dat spek dat al was." Haar brein draait op volle toeren alsof ze geen besluit kan nemen welke nou het lekkerst is. Ik geef haar een knuffel en een kus op haar voorhoofd.
"Gelukkig hoef je niet te kiezen, want je krijgt ze straks allebei!"
Opgelucht zie ik haar weer adem halen. Klauter, klauter, klauter en ze is weer in de kamer.
"Doei! Het was gezellig."

Dit recept voor bacon brownies kwam ik tegen op een website. Het is uitgedacht door Nigella Lawson en ik wilde het heel graag uit proberen. Het is heel erg lekker. A match made in heaven.

Wat hebben we nodig voor ongeveer 16 stukjes?

125 gram bacon rashers in kleine stukjes gesneden
2 theelepels golden syrup of stroop
150 gram boter
250 gram basterd suiker
75 gram cacao poeder
150 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout (verkrijgbaar bij drogist of apotheek)
4 grote eieren geklutst
150 gram pure chocolade of chocolade snippers

Verwarm de oven op 190 graden en vet een bak blik of brownie tray in met boter of gebruik een oven papiertje. Ik ben heel slecht en te ongeduldig in het storten van cakes en andere zaken, dus ik gebruik een oven papiertje, dan heb ik er geen last van.

Bak de bacon zonder boter in een koekenpan totdat de stukjes een beetje vet los laten. Voeg de syrup toe en laat deze even warm worden. Doe het mengsel op een bord en laat even afkoelen.

Smelt de boter in een ruime steelpan. Wanneer de boter gesmolten is kun je de suiker toevoegen. Roer totdat de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg de bloem, cacao en zuiveringszout toe. Roer goed door en voeg de eieren toe.
Voeg de chocolade en de bacon bits toe en giet het mengsel in  het bakblik.
Bak het mengsel zo'n 20-25 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd in blokken.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen