zondag 15 september 2013

All about rainbows

Eten moet niet alleen lekker zijn, maar ook er mooi uitzien. Nu bedoel ik niet dat de ingrediënten er mooi uit moeten zien voordat ik ze koop, want de meest misvormde groente smaken vaak het lekkerst.
Nee, ik bedoel het geheel. Dat het palet aan kleuren bij elkaar past. De Italianen weten dit al heel lang en het eten dat ze maken lijkt vaak op de Italiaanse vlag.

Zo koop ik bij mijn landgoedwinkel altijd deze gekleurde krieltjes.


Ze zien er geweldig uit. Paarse, roze, gele en witte krieltjes die ook allemaal een andere smaak hebben. Ze smaken geweldig.
Aangevuld met heerlijke, mooi gekleurde groente krijg je een palet op je bord dat er vrolijk uitziet en bijzonder smakelijk is om te eten.
Zo zei mijn oudste dochter tegen mij toen ik voor haar opschepte "kijk mam, het lijkt wel op een regenboog!"

Wat hebben we nodig voor een krieltjes schotel?

krieltjes voor 4 personen. Ongeveer een pond denk ik.
1 courgette, in stukjes (ik heb gele courgette gebruikt)
1 aubergine, in stukjes (je kunt de paarse graffiti aubergine gebruiken, die is mooi licht paars)
1 rode ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngemaakt.
250 gram cherry tomaatjes of kleine roma tomaatjes
1 paprika, in stukjes
Voor de vega variant 100 gram paddenstoelen, voor de niet vega variant 1 pakje spekjes. Ik heb de mijne gewoon lekker vega gehouden.
groene kruiden. Ik heb 15 blaadjes verse basilicum gebruikt. Zo krijgt het gerecht een Italiaans tintje, maar je kunt ook peterselie gebruiken of koriander.
peper
zout
olijfolie

Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze even kort in water met een beetje zout totdat ze beetgaar zijn.
Doe een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de uien, paprika, courgette, aubergine en de knoflook. Roerbak op middelhoog vuur zo'n 5-10 minuten. Voeg de paddenstoelen of de spekjes toe. Roerbak nog eventjes. Voeg dan de hele tomaatjes toe. 
Ondertussen zijn ook de krieltjes gaar. Laat deze even uitlekken in een vergiet en voeg ze dan toe aan de pan met groente. 
Voeg peper, zout toe en de groene kruiden. Laat alles nog zo'n 5-10 minuten pruttelen totdat alles lekker ruikt naar de verse groene kruiden.

Enjoy!

Tip: Je kunt dit ook in de oven maken. Het is ook dan verstandig om de krieltjes even te koken van te voren. Voeg ze dan de laatste 10 minuten in de oven toe. Je kunt dit ook in een braadslee maken en op het rooster erboven bijvoorbeeld kippepootjes roosteren. Het gerecht krijgt dan het vet van de kippetjes.

tip: Geef het een Oosters tintje met koriander en kerrie massala. 

Als laatste, mijn favoriete liedje over regenbogen.


1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and will help you to receive more visits.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen