Als ik een favoriet kruid zou moeten kiezen, dan zou het koriander worden. Alhoewel basilicum toch ook een heel fijn kruid is. Maar....Koriander heeft meerdere aspecten en doet het ook geweldig in de tuin.
Wat heeft dit nu met Salsa te maken, eigenlijk niet zoveel, ware het niet dat de smaak van koriander hier goed vermengt met alle andere ingredienten en het niet hetzelfde is zonder koriander. Zonder koriander is het eigenlijk alleen maar een salade.
Wat hebben we nodig:
4 tomaten
een halve komkommer
1 ui
een klein bosje koriander
beetje azijn
zout, peper
Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Snipper de ui. Doe alles in een kom. Giet er een beetje azijn overheen, beetje peper en zout toevoegen en de koriander erover knippen. Knippen is veel lekkerder dan hakken. Ik vind het zelf altijd prettig als de vorm van de blaadjes nog te zien is.
Ik serveer vaak salsa bij een broodje shoarma of broodje falafal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten