dinsdag 16 februari 2010

Thaise Viscurry

Thaise Viscurry.
Een heerlijk en snel gerecht.

8 lekkere ietwat stevige aardappelen
1 el plantaardige olie
1 rode ui, in ringen
2-3 el groene curry pasta
400 ml kokosmelk
125 ml visbouilon
2 el vissaus
1 el limoensap
1 el bruine bastard suiker
4 lenteuitjes
500 gram stevige vis (ik gebruik meestal de alaska koolvis filet. Kijk voor goede vis op www.goedevis.nl)
200 gram roze garnalen
verse koriander naar keuze.
evt 1 rood pepertje

Snijd de aardappels in blokjes en kook ze, maar laat ze niet al te gaar worden.
fruit de ui in een bakpan of een vistajine met een beetje zout.
Voeg de currypasta toe en laat de smaken even aan elkaar wennen.
Voeg de kokosmelk toe en laat het even aan elkaar wennen.
voeg de bouilon, vissaus, limoensap, suiker, bosui, vis en garnalen toe. Laat het prutje koken totdat de vis gaar is. Voeg als laatste de koriander toe.

Ik serveer het meestal met naan. Maar met rijst is het denk ik ook heel lekker.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen