dinsdag 16 februari 2010

Vis pizza


Vis Pizza

Pizza deeg:

400 gr bloem
2 dl lauwe melk
1 zakje gist
1 tl zout
6 el olijfolie

extra:
deegroller (of fles)
oven

Voor het beleg:

2 blikjes Fishes tonijn (Fishes heeft duurzame tonijn)
1 blikje ansjovis
1 rode paprika, in ringen
3 rijpe vleestomaten, in plakjes
2 uien, in ringen
Tomaten saus 1 fles of pot. (als je genoeg tijd hebt kun je dit zelf maken van verse tomaten.)
Oregano (gedroogd), basilicum (gedroogd of vers), knoflook, peper, zout

Begin met de pizzabodem, want deze moet rijzen.

Meng de melk (± 35°C) en gist en laat 10 minuten werken. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Roer de melk door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat (eventueel nog iets melk of bloem toevoegen).
Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.

Doe de tomaten saus in de pan. Voeg de Oregano, knoflook, zout, peper en basilicum toe. Laat de saus een derde indikken.

Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal. Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C). Beleg de pizzabodem en bak 30 minuten in de hete oven.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen