zaterdag 20 maart 2010

Lente!

Het is Lente! Eindelijk!
Na een lange winter met sneeuw en kou is het eindelijk lente. Lekker op het strand lopen en genieten van de zee. Heerlijk op een terrasje genieten van een kopje koffie of heerlijk in de tuin werken. Ik heb al heel enthousiast de eerste zaadjes in een kiemkastje laten groeien. En de hyacinten ruiken zo lekker.

Het leven is goed wanneer de zon schijnt!

Vandaag een recept voor een zonnige lente dag:

Pasta met Pesto

Wat hebben we nodig?

ongeveer 350 gram spaghetti
1 bakje sherry tomaatjes
1 rode ui
teentje knoflook
half bakje champignons
bosje basilicum
Olijfolie
1 potje verse pesto
Parmezaanse kaas

Wij eten het vega, maar als je vlees erin wilt dan kun je er plakjes Fuet indoen of chorizo. Ik denk dat Parma ham er ook wel lekker in is.

Kook de spaghetti met een beetje olijfolie.
Snijd de ui in halve ringetjes en bak in een beetje olijfolie. Voeg hier het teentje knoflook bij. Wanneer de ui glazig is geworden, voeg dan de gehalveerde champignons toe. Laat het even pruttelen. Wanneer de champignons een beetje gewend zijn, voeg dan de gehalveerde cherry tomaatjes toe.
Doe ondertussen een kwart van het potje pesto in een ruime bak. (Hier komt straks de spaghetti bij.)
Doe hier ongeveer 10 in kleine stukjes gescheurde blaadjes basilicum bij en een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Voeg een heel klein beetje olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.
Giet de spaghetti af en doe het in de kom met de pesto. Even goed roeren.
Doe een beetje spaghetti op een bord en leg hier een hoopje groente op.

Serveer apart nog een bakje met gescheurde basilicumblaadjes en nog wat verse Parmezaan voor op het bord.

Enjoy.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen