maandag 22 maart 2010

fish and chips

Op 17 Maart is het St. Patricksday. De nationale feestdag van Ierland. Meestal proberen we dan wel iets in die traditie te doen en Iers te eten en Guinness te drinken.
Deze dag aten we Fish & Chips met Coleslaw en dronken we Guinness. Een feestmaal.

Voor de Fish:
2 grote stukken witvis van ongeveer 150 gram per stuk. Het liefst een stevige vis zoals kabeljauw, maar uiteraard wel duurzaam.
Ik moet bekennen dat ik voor deze gelegenheid de MSC lekkerbek heb genomen van de Albert heijn. Deze hoef je alleen maar op te bakken en smaakt prima.

Chips:
Je kunt heel goed zelf patat maken, maar oven friet is ook goed.

Coleslaw:

4 grote wortels
100 gram spitskool
3 eetlepels mayonaise
scheutje natuurzijn
1 theelepel suiker

Rasp de wortels en doe ze in een grote slakom. Snijd de kool in hele smalle reepjes en doe ze bij de wortel.
Doe de mayonaise in een bakje, voeg hier een scheutje azijn aan toe en de suiker. Goed roeren, zodat er geen klontjes meer in de mayonaise zitten.
Doe het mayonaise mengsel bij de kool en wortel. Goed door elkaar husselen en klaar is je coleslaw.

Eigenlijk is het best een simpele maaltijd, maar oh zo lekker.

Enjoy!

Happy Paddy's Day.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen