maandag 24 mei 2010

Tomaten Paprika soep

Wat een heerlijk seizoen! En er zijn zoveel verse producten te verkrijgen. Heerlijk.
In dit seizoen eten we veel maaltijd salades en soepen die ook koud gegeten kunnen worden. Het liefst ben je de hele dag buiten om te genieten. En de kinderen vinden het ook geweldig, maar hierdoor heb je weinig tijd om in de keuken te staan en wil je eigenlijk iets wat snel klaar is.

Deze soep is gemaakt van geroosterde paprika's en tomaten. Wederom is het in de basis een vegetarische soep, maar je kunt er van alles aan toevoegen. Als je er een maaltijd soep van maakt kun je er verse groenten zoals doperwtjes en chorizo blokjes indoen, of ham reepjes.
Zonder toevoegingen is hij low in fat en zitten er weinig calorie├źn in.

Ik eet deze soep het liefst met een cracker met blauwe kaas. Het originele recept vraagt om Blue Stilton, maar ik ben zelf een groot fan van delfts blauw. Deze is niet zo scherp als de meeste blauwe kazen en lekker romig van smaak.

Wanneer ik soep over heb, kook ik het in en maak ik er pastasaus van met verse basilicum en oregano.

Wat hebben we nodig:

3 grote rode paprika's. Je kunt ook zoete punt paprika's gebruiken, die zijn iets zoeter. Dan heb je een extra paprika nodig.
500 gram verse tomaten
2 uien
3 knoflooktenen
1 sinaasappel
4 dl groentebouillon
2 el olijfolie
verse peterselie
zout, peper

We beginnen met het roosteren van de paprika's
Verwarm de over voor op 180 graden. Leg de paprika's 20 minuten in de oven totdat ze zacht zijn. Het velletje kan een beetje donker worden, dit is niet erg. Het vruchtvlees eronder blijft goed van smaak.
Doe ze in een plastic zak (dicht) en wacht een kwartier.
Na dit kwartier kun je gemakkelijk met een mesje de velletjes van de paprika afhalen. Snijd de paprika's in stukken.

Laat een pan met water aan de kook komen. Snijd een kruis in beide kanten van de tomaten. Leg ze 10 seconden in het hete water en laat ze schrikken in koud water. Verwijder hierna het vel en de zaadlijsten.

Snipper de ui en fruit ze zacht met een beetje olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg ze toe. Snijd met een dunschiller een lange sliert van de sinaasappel en doe deze bij de uien. Pers het sinaasappelsap uit en doe dit bij de soep. Voeg de paprika's en de tomaten toe en de bouillon. Laat dit even een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Wanneer alles zacht geworden is, ga dan met de staafmixer er doorheen totdat het een gladde soep is geworden.

De soep kan nu gegeten worden.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten