woensdag 27 juni 2012

Oosterse Vis met Mango Chutney

Mango chutney geeft een gerecht meteen een oosterse en exotische smaak. In de meeste wok gerechten met bijvoorbeeld kip of vis kun je een gerecht meteen “afmaken” door het toevoegen van een of twee lepels chutney. In Angelsaksische landen is het heel gewoon dat je meerdere chutneys voor verschillende gelegenheden in je koelkast hebt staan.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

400 gram stevige witvis. Ik heb zelf tilapia gebruikt, maar andere vissoorten als koolvis lenen zich ook
prima voor dit gerecht. Kijk voor de zekerheid op www.goedevis.nl of een vis gegeten kan worden.
1 spitskool, in dunne repen gesneden
1 bosje lente uitjes, fijngesneden
8 worteltjes, in plakjes
150 gram champignons of andere paddenstoelen
2 teentjes knoflook
Gember, ongeveer 5 cm fijngesneden
3 el bloem
Sesam olie om in te wokken
2 handjes ongezouten cashewnoten
2 gedroogde chilipepers fijngesneden
3 el mango chutney (Taragh Food Company)

Rijst om erbij te serveren

Snijd de vis in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de bloem op een schoteltje of in een bakje en haal de visbrokken hier door, totdat de vis helemaal bedekt is met de bloem.

Verwarm een wok of hapjespan op hoog vuur en doe een klein scheutje sesam olie in de pan. Laat de olie goed heet worden en doe vervolgens de vis in de olie.
Wanneer de vis een beetje bruin begint te worden en er gaar uit ziet voeg dan de knoflook, cashewnoten, chili pepers, gember en de rest van de groente toe. Wok nog even op hoog vuur ongeveer 5 min. 

Voeg nu de  mango chutney toe en laat het geheel nog heel even stoven.

Serveer met rijst. 

Dit is een heel simpel gerecht waar makkelijk andere ingrediƫnten aan toe te voegen zijn. Je kunt bijvoorbeeld garnalen toevoegen en meer of andere groente.

Enjoy!



2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er eens even smakelijk uit! Een mooi recept voor mijn volgende visje. En o, ik heb je meteen toegevoegd aan mijn "uitschuiftafel".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Nell, Klinkt bijzonder, een "uitschuiftafel" en wat leuk dat ik daar aan toegevoegd ben.

    BeantwoordenVerwijderen