zondag 24 juni 2012

Munt Siroop en alcoholvrij Heksenbier

"Kun jij nog wat met munt?" was de vraag die ik kreeg toen ik rabarber en aardbeien op ging halen bij het landgoed.

"Vast wel" was mijn antwoord. "Geef maar wat mee."

Zo liep ik met een enorme bos vol met drie verschillende soorten munt naar mijn auto en begon alvast te bedenken wat ik ermee zou willen doen. Siroop was het eerste waar ik aan dacht en meteen zag ik de tuin voor me waar we twee weken geleden gezeten hadden.

Twee weken geleden waren we op een familie feestje en daar werden cocktails gemaakt. Ontzettend lekker! Ik was de bob en samen met een paar andere mensen gingen we experimenteren met de vele mogelijkheden die voor ons lagen.
"deze noem ik smurfen snot" zei ik nadat ik een blauw drankje in elkaar geflanst had. "Nee! Deep blue something klinkt veel en veel beter."

Mijn schoonmoeder kwam aanzetten met een groen drankje. "Heksenbier" zei ze steevast. Ik lachte en knikte instemmend. Heksenbier. Alcoholvrij heksenbier.

We beginnen met de siroop, want die hebben we nodig voor het bier.

Wat hebben we nodig?

75 gram munt blaadjes
300 gram rietsuiker (biologisch)
5 dl water
2 druppels groene kleurstof

Doe het water in een pan en voeg de rietsuiker en de muntblaadjes toe. Laat dit koken totdat de suiker helemaal opgelost is. Neem de pan van het gas en laat de munt even trekken.

Zeef de siroop en zet opnieuw op het vuur. Laat het mengsel koken totdat het een beetje stroperig is.
Voeg de druppels kleurstof toe en roer de siroop even door.

Doe de siroop wanneer het nog warm is in schone flessen, sluit goed af en laat afkoelen.

Nu het alcoholvrije heksenbier:

2 cl munt siroop
2 cl vers citroensap
Tonic
IJsblokjes

Doe 2 tot 3 ijsblokjes in een longdrink glas. Schenk hierover de munt siroop en het citroensap. Vul het glas aan met tonic.

Ontzettend lekker op een warme zomerdag. Je kunt de tonic ook vervangen voor spa rood.

Enjoy!










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen