zondag 4 november 2012

Halloween Madness

Het zit er weer op. Alle slingers zijn weg, alle spinnen verstoppen zich weer. It was fun while it lasted, but now it is time to move on. See you next year!

Halloween is absoluut mijn feestdag. Het is mijn trouwdag en door mijn reizen in Ierland ben ik ontzettend van het feest gaan houden. Ook omdat mijn voedingspatroon meegaat met de seizoenen en daar ook een aantal gedenk momenten bij horen zoals Samhain, het Celtisch nieuwjaar, wat op 31 Oktober en soms op 1 november valt.

Dit jaar had ik meerdere redenen om groots te kunnen uitpakken met Halloween. Ik deed mee met de Halloween food swap (ontzettend leuk!) en ik organiseerde het eerste kinderfeestje voor mijn dochters van 4 en 5. Ik besloot om het feest voor allebei te geven, omdat ze bij elkaar in de klas zitten. Volgend jaar is het anders, dan zitten ze in groep 3 en groep 2, dan hebben ze allebei hun eigen klassen. Dit jaar zou het een Halloween feestje worden. Voor hen een mooi excuus om te verkleden en voor mij om enge dingen te verzinnen.

Laat ik beginnen bij de foodswap. We kregen een aantal opdrachten, die allemaal met Halloween te maken hadden. Zo had ik:

Bloody Mary Jam (goh, doe je iets met jam of zo...)
pompoen cakejes in een soort petit four variant (zie recept pumpkin pie)
Spidy, the soap (spinnen zeepje)
count chocula apple (appel gedoopt in gesmolten chocola met versieringen van icing en fondant)
draken tranen met prinsessen leed (munt siroop met citroen prik drank)
Frankenstein's brain (mince meat in appel)

Ik vond dit zo leuk. Ik ben er echt wel een paar dagen van in de ban geweest.

Het kinderfeestje was ook leuk. De kindjes kwamen verkleed. Het hele huis was versierd (is doorgaans altijd al het geval rond Halloween) en ik kon me uitleven wat betreft het eten en snoepgoed. We hadden duizendpoten van snoep en vampiertjes. Cakes met pompoen versieringen en zoals het hoort kreeg ieder kindje een trick or treat tasje mee met een candied apple. Bij de Jumbo had ik zakjes met smeltsnoep gekocht, deze laten smelten in de magnetron en hier de appel in gedoopt alsof het een cakepop was. In de appel had ik eerst een stokje gedaan)

Als het aan mij ligt hebben we volgend jaar weer een heerlijke Halloween. Ik vond het geweldig.
Volgende keer weer een recept.

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten