woensdag 7 augustus 2013

Spaghetti met Boerenkool

Beetje gek en uit het seizoen, maar ik wilde dit recept jullie niet onthouden. Ik was door foto mappen aan het bladeren en zag een aantal foto's van recepten die ik nog niet op dit blog gezet heb, maar wel de moeite waard zijn van het vermelden.

Boerenkool is een supergroente. Het zit zo boordevol met voedingstoffen dat je er snel vol van raakt. Het is gezond en ik denk ook dat dit een van de redenen is waarom het in de winter groeit, want dan kun je wel wat voedingsstoffen gebruiken.

Toen ik in Ierland was zag ik een kraampje op de Temple Bar market van iemand die snacks maakt van boerenkool en pompoenzaden. Het smaakt heel erg lekker en is inderdaad heerlijk als snack in de avond.
Wat hebben we nodig voor de spaghetti met boerenkool?

Spaghetti voor 4 personen
3 of 4 tomaten afhankelijk van de grootte, in stukjes gesneden.
1 ui, gesnipperd
200 gram boerenkool (ongeveer)
scheutje balsamico azijn
1 teentje knoflook
peper en zout
scheutje olijfolie om te bakken.
oude kaas of Parmezaanse kaas om erover heen te doen.

Dit recept kan binnen een half uur op tafel staan, ideaal wanneer je even snel iets moet maken. Je kunt er vlees aan toevoegen, bijvoorbeeld chorizo worstjes of spekjes, maar het is zo al heel lekker. Mijn kinderen houden erg van pasta en met dit gerecht krijgen ze veel goede voedingsstoffen binnen.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak of zoals je het altijd doet.

Doe een scheutje olijfolie in een braadpan of hapjes pan. In ieder geval een iets hogere pan dan een standaard koekenpan en het liefst met een deksel.
Fruit de ui met het teentje knoflook, totdat de ui glazig is. Voeg peper en zout toe.
Voeg de tomaten toe en een scheutje balsamico azijn. Wacht totdat de tomaten fijn zijn en voeg dan de boerenkool toe. Doe nog een klein scheutje balsamico azijn over de boerenkool. Niet teveel anders smaakt je gerecht te zuur door de balsamico.
Azijn zorgt ervoor dat de boerenkool zachter wordt.

Roer alles goed door elkaar. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.

Doe wat spaghetti op een bord en schep hier overheen wat van het boerenkool mengsel. Strooi er wat kaas overheen.

Enjoy!

Ook lekker: Voeg wat zongedroogde tomaatjes toe. Of garneer eens met wat blauwschimmel kaas en pijnboompitjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen