donderdag 3 april 2014

Salade

 Sinds het begin van dit jaar ben ik (alweer) op dieet. Vorig jaar gebruikte ik hetzelfde dieet, het Bio HCG, waarbij je de eerste drie weken een 500 calorieën dieet volgt en daarna zes weken een stabilisatie periode ingaat om een jezelf een nieuw eetpatroon aan te meten.
Het bevalt prima, alhoewel er nog wel obstakels zijn die uit de weg geruimd moeten worden. Er is een vooruitgang. De eerste 10 kilo zijn er af en het fijne is dat ze er ook af blijven.

Anyways.......

Sinds ik op dieet ben eet ik veel salade. Meestal sla ik de koolhydraten (aardappels, rijst, brood) bij het avondeten over en eet ik mee met het vlees en de groente en nog een klein beetje salade. Iedere dag blaadjes sla eten met komkommer en tomaten gaat een beetje vervelen, dus wordt ik best creatief in het maken van salades en gelukkig zijn er vele sites op internet waar ik inspiratie vandaan kan halen. Zoals de foto hierboven. Salade van witlof, granaatappel pitjes en feta kaas. Het is echt heel erg lekker. Ik had nooit gedacht dat  deze combi zo lekker kon zijn.


Zo ook de volgende salade. gewokte andijvie met feta kaas en roma tomaatjes. De rest van het gezin at stamppot rauwe andijvie. 

Hier een salade die we hier thuis allemaal lekker vinden en mama snel een portie moet nemen voordat de rest van het gezin de salade bak heeft leeg gesnoept: Salade met jonge bladsla, witlof, druif, komkommer, blauwschimmel kaas. Vaak gebruik ik peer in plaats van druif. Hier serveer ik een dressing bij met mosterd, mayonaise, yoghurt, honing en een klein scheutje azijn. En deze was verrassend lekker. Een jambalaya salade. Ik had jambalaya voor het hele gezin gemaakt. Voor mezelf had ik een portie uit de pan gehaald voordat ik de rijst erbij deed en aangevuld met jonge bladsla en komkommer. 
Kijk voor het jambalaya recept op de volgende link:

http://hurmiesthoughtforfood.blogspot.nl/2012/01/hurmies-jambalaya.html

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten