zondag 20 april 2014

Taragh Food Company

Afscheid nemen van iets dat je graag doet is niet makkelijk. Toen ik in 2011 begon met Taragh Food Company en ik deed wat ik ontzettend leuk vond dacht ik niet aan waar het zou eindigen. Dit klinkt nu wel heel dramatisch, dat is het gelukkig niet. Ruim voor 2011 maakte ik al chutneys en marmelades en nog meer lekkere dingen die andere mensen blijkbaar ook heel erg lekker vonden en nog steeds vinden.

Er kwam een keerpunt waar mijn hobby veranderde in werk en ik de keuze moest maken of ik hiervoor wilde knokken, of dat ik het te leuk vond als hobby, maar niet als werk. Ik heb tenslotte nog meer hobby's en passies. Ik koos voor het laatste. Taragh Food Company bestaat op papier al een tijdje niet meer, maar in mijn hoofd was ik nog niet zo ver. Nu, een jaar later, kan ik echt zeggen dat ik niet meer op markten sta en dat ik geen potjes meer maak voor een landgoed winkel.


Vandaag bladerde ik door wat oude foto's en vond nog een paar van de eerste keer dat ik op markten stond. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Het was een van de leukste dingen die ik gedaan heb, maar op het laatst ging ik het met tegen zin doen en viel het maken van grote hoeveelheden me erg zwaar.

                                         Kraam in de Twijnstraat

Betekent dit dat ik geen lekkere dingen meer maak? Integendeel. Ik heb nog steeds een voorraad staan en regelmatig maak ik nog dingen voor eigen gebruik (en soms voor mensen in de buurt). Mijn schuur staat nog steeds vol met flessen en potten en andere spullen die ik gebruikte op de markten.

Enige tijd geleden was ik al begonnen aan een kookboek genaamd: "Natuurlijk in een potje" over het maken van chutneys, maar belangrijker nog wat je ermee kunt doen. Waar kun je het bij eten? Hoe lang is het houdbaar? De komende tijd zal ik een aantal van deze recepten op mijn blog zetten, want koken en bloggen over koken blijf ik nog steeds doen.

Binnenkort weer een recept.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten