donderdag 31 december 2009
Pompoen soep

Op internet staan zoveel recepten voor pompoensoep. In essentie beginnen ze allemaal hetzelfde en varieren ze op het thema.
Mijn kinderen vinden deze soep geweldig. Vaak wanneer ze thuiskomen van het kinderdagverblijf krijg ik er geen warme maaltijd meer in, maar nog wel een kommetje pompoensoep met een broodje. Een pita kaas erbij vinden ze het lekkerst. Zo krijgen ze toch essentiele stoffen binnen, want pompoen is heel gezond.

Nodig:

1 biologische pompoen
2 uien
5 worteltjes (waspeen)
peper, zout
1 teentje knoflook
1 liter groentebouilon

was de pompoen en snijd de pompoen in stukken. De pompoen hoeft niet geschild te worden. Snijd de uien in ringen, de wortel in stukjes.
Fruit in een soeppan de uien ringen met een teentje knoflook. De knoflook het liefst in plakjes gesneden of even doormidden gesneden.
Wanneer de uien glazig zijn geworden, kun je de wortel toevoegen. Roer even door en voeg de pompoen toe. Even een paar minuten omscheppen en dan de bouilon toevoegen.
Dit geheel zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de pompoen en de wortel gaar zijn, kan de soep gepureerd worden met de staafmixer.

Dit is het basis recept, wat op zich ook al een hele lekkere soep oplevert. Vaak voeg ik nog een handje gehakte koriander toe. En wanneer je deze soep als avondmaaltijd eet, is het heel lekker om eerst in het kopje een handje feta kaas te doen (de meeste kaasboeren hebben ook 20+ feta kaas, de minder vette variant) en dan de soep erop te gieten.

Heb je toch nog behoefte aan vlees, dan kun je er blokjes chorizo indoen.

Meestal serveer ik de soep met een pita broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten