donderdag 31 december 2009

vis in soja

Toen ik in Ierland woonde las ik op zaterdag in the Irish Times een recensie over een vietnamees restaurant Ho Sin in temple bar, het centrum van Dublin. Het klonk fantastisch. We besloten direct om er die avond te gaan eten.
We hadden verwacht dat het die avond vol zou zitten, maar we konden nog een tafeltje krijgen.

De baas van het restaurant blijft me altijd bij. Een vriendelijke houding, hij probeert de Engelse taal goed te spreken, maar dit gaat niet altijd even soepel. Hij doet de mensen voor hoe je de vietnamese dis moet eten.
Dit gerecht heb ik daar gegeten en is me bij gebleven. Ik heb het geprobeerd na te bootsen en dit komt het dichtst in de buurt.

Meestal wanneer ik weer eens in Dublin ben, probeer ik een tafeltje te reserveren. Helaas is dat maar 1 keer per jaar, maar ik kan het restaurant zeker aanbevelen.

Het recept is licht. Er zitten bijna geen kalorien in.

400 gram witvis (bij voorkeur MSC goedgekeurd. bijvoorbeeld Alaska kabeljauw met msc keurmerk. Verkrijgbaar in de diepvries afdeling van de grote supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.goedevis.nl)
4 eetlepels soja saus
2 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels sesam olie
2 eetlepels vissaus
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
water


Doe alles behalve de vis in een pan. Bij voorkeur een braadpan. Ik gebruik meestal een tajine die ik alleen gebruik vor vis gerechten. Dit heeft als voordeel dat het vocht in de pan blijft.

Leg de vis in de pan en schenk hier wat water overheen, totdat de vis half onder water staat.
Laat de vis voorzichtig gaar worden op laag vuur.

We eten hier meestal zilvervlies rijst bij en groene groenten (brocoli, groene asperges, sperzieboontjes).

1 opmerking:

  1. Hi schoonheid,

    Leuk om je te zien bloggen. Heb je de film Julie&Julia gezien? Over eten en bloggen ;)
    Zal je receptjes wel eens een keer proberen.

    Groetjes,
    Ivar

    BeantwoordenVerwijderen