woensdag 10 augustus 2011

Bladerdeeg Pizza met Rauwe Ham, Geitenkaas en Pecannoten

Van een kennis had ik geweldige sjalotjes gekregen uit eigen tuin. Ze roken heerlijk en terwijl ik de geur opsnoof kreeg ik zin in pizza met rauwe ham. Soms heb je dat, dan ruik je iets en dan passeren allemaal lekkere gerechten de revue die je ermee kunt maken.

Speurend in de kast naar lekkere ingrediƫnten kwam ik nog een restje pecannoten tegen. Ook lekker op de pizza.
Ik had alle ingrediƫnten verzameld, toen ik tot de conclusie kwam dat ik geen bloem meer in huis had. Wat gek! Bloem is wel iets dat ik altijd in huis heb. Gelukkig had ik nog bladerdeeg.
Het resultaat is een heerlijke snelle pizza, die ik zeker nog eens ga maken. Ik hoop dat ik dan ook nog wat van die lekkere sjalotjes over heb.

Wat hebben we nodig?

8 plakjes bladerdeeg
4 tomaten in dunne plakken
ongeveer 5 sjalotjes in halve ringen
10 plakken rauwe ham
100 gram zachte geitenkaas, met of zonder honing
handjevol pecannoten
10 blaadjes verse basilicum

Leg een stukje bakpapier op een bakplaat. Leg hierop de plakjes bladerdeeg naast elkaar en plak de uiteinden aan elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om een bal te maken van de plakjes bladerdeeg en deze uit te rollen op de bakplaat. Mijn ervaring is dat dit best zwaar is om uit te rollen.

Beleg hierna de bladerdeeg bodem met de plakjes tomaat, dakpansgewijs. Hier overheen de sjalotjes en verdeel de rauwe ham over de pizza. Brokkel de geitenkaas over de pizza en bestrooi ruim met pecannoten.

De basilicum blaadjes doe ik er pas op wanneer de pizza uit de oven komt. Zo voorkom je dat de blaadjes heel erg gaan uitdrogen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de pizza in 30-45 minuten totdat het bladerdeeg goed is.

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten