woensdag 26 oktober 2011

Upside Down Apple Caramel Cake

Het is appeltijd en ik heb appels. Veel appels om iets mee te doen.
En ik had twee kinderen die perse een taart wilden en de volgende ochtend kreeg ik bezoek. Nou, toen was de keuze niet heel moeilijk, appeltaart.

Ik heb sinds kort een heel leuk boek met heel veel taart idee├źn, dus er zullen binnenkort wel meer taart recepten volgen.

Wat hebben we nodig?

185 gram bloem
1 el bakpoeder
180 gram ongezouten zachte boter
150 gram fijne kristalsuiker
3 eieren, losgeklopt
1 tl vanille aroma
fijngeraspte schil van 1 citroen

appel karamel vulling:
60 gram ongezouten boter
100 gram fijne kristalsuiker
1 el water
4 appels
2 el citroensap

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm met een vaste bodem in met boter.
Vulling:
Doe boter met water en de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm al roerend totdat de boter is gesmolten. Breng het mengsel aan de kook en draai het vuur laag, maar blijf roeren tot de massa een mooie karamelkleur heeft. Giet de karamel in een bakvorm en wals die even rond zodat de bodem gelijkmatig bedekt is.

Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd de appels in dikke parten. Meng met citroensap en bedek de bodem van de bakvorm ermee (in de karamel).

Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en voeg de boter, suiker, eieren en het vanille aroma toe. Klop tot een glad mengsel en roer dan de citroenrasp erdoor.

Schep het beslag over de appels en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij gerezen en goudbruin is.

Laat de taart een paar minuten afkoelen en keer hem voorzichtig om boven een bord of een taartdoos.

Lekker met een toef slagroom.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten