donderdag 13 oktober 2011

pumpkin cakes


Het is weer bijna Halloween! Mijn meest favoriete dag van het jaar. Ik kan er het hele jaar naar toe leven. Het hele huis wordt versierd. Er worden pompoenen uitgehold. Echt te gek.

Als je zoveel pompoenen uitholt, dan moet je er ook iets mee doen. Je houdt een flinke berg vruchtvlees en pitjes over. Wat maak je ermee? Taart, soep, of gebruiken als aardappelpuree.
Deze taartjes zijn relatief simpel te maken, ze zijn erg lekker en zien er fantastisch uit.

Wat hebben we nodig voor ongeveer 15 medium sized cupcakes?

185 gram bloem
1 el bakpoeder
1tl gemengde kruiden (zout, kaneel, gemberpoeder en kruidnagel)
90 ml zonnebloemolie
90 gram boter
110 gram lichte basterdsuiker
3 eieren
1 tl vanille aroma of vervang door vanillesuiker
200 gram pompoen vruchtvlees

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffin vorm in of bekleed met cakevormpjes

Zeef de bloem samen met het bakpoeder, de kruiden boven een grote beslagkom. Voeg boter, olie, suiker, vanille aroma en de eieren toe. Klop of mix tot een glad mengsel.

Roer hierna het pompoen vruchtvlees erdoor.

Bak de cakejes in 20-25 minuten af. Laat ze eerst afkoelen voordat je de glazuur erop doet. Anders smelt het glazuur. Je kunt er een toefje worteljam opdoen of abrikozen jam. Ook leuk voor de kinderen om ze door hen te laten versieren met glazuur en bijvoorbeeld suiker hartjes.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen