Wat is er nou meer Hollands dan een wintermaaltijd met Hachee, rode kool met appeltjes en kruimige aardappels?
Vast wel meer dingen, maar met dit maal doe je mij een enorm plezier op een koude dag.
Iedereen heeft wel een recept meegekregen van huis uit om een lekkere hachee te maken, denk ik. Mijn ouders maakten het vroeger vaak en ik keek dan goed hoe ze het deden zodat ik later zelf dit heerlijks kon maken.
Wat deze hachee zo lekker maakt is de toevoeging van ontbijtkoek, nog zoiets Hollands. Het geeft een volle smaak en zorgt ervoor dat de jus wat dikker wordt.
Goed.
Wat hebben we nodig voor 4 personen?
2 kg magere runderlappen
2 kg uien
jus poeder
2 plakken ontbijtkoek
water
klontje boter
2 laurier blaadjes
peper, zout
Laat een klontje boter smelten in een braadpan. Snijd het vlees in dobbelstenen en bak in de boter rondom. Snijd de uien in halve ringen en voeg toe aan het vlees.
Voeg laurier, peper en zout toe en laat het geheel nog even braden.
Wanneer het vlees rondom dicht geschroeid is, voeg dan zoveel water toe dat de het vlees onderstaat. Het lijkt veel jus, maar er zal nog flink wat water verdampen. Voeg zo'n 4 eetlepels jus poeder toe en roer het geheel even goed door.
Doe de deksel op de pan en laat een uur stoven. Roer regelmatig goed door, zodat het vlees niet gaat aanbakken.
Voeg na een uur de ontbijtkoek toe in kleine stukjes. en eventueel nog wat extra water als het vlees er droog uitziet of als de jus te dik is. Laat de ontbijtkoek smelten en het geheel nog een half uur tot een uur stoven.
Serveer warm met bijvoorbeeld rode kool en aardappels.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten