zaterdag 11 februari 2012

Cheesy Butterflies

Heerlijk een weekend met schaatsen, opruimen en koken. Je wordt er alleen zo moe van. Al die buitenlucht en noeste arbeid....pffff.

Maar wel lekker eten natuurlijk! Als je niet goed eet kun je al die leuke dingen niet doen.
Dit gerecht vinden de kinderen ook lekker en het is echt heel simpel te maken.

Vandaag hou ik het kort. Ben moe na het schaatsen. Tsjonge, wat is dat toch fijn om te doen met de kinderen. Geniet er van nu het nog kan.

Macaroni and cheese:
Wat hebben we nodig voor 4 kleine porties?

400 gram farfalle (vlinder pasta. Of andere pasta)
200 gram geraspte belegen kaas
100 gram Parmezaanse kaas
een ruime handvol doperwten (ik doe dit altijd op gevoel)
1 ui in kleine stukjes
100 gram hamreepjes
200 gram crème fraîche (de AH heeft heerlijke light crème fraîche met Franse kruiden. Deze is erg lekker hier doorheen)
verse zwarte peper.

Kook de pasta in ruim water. Zelf doe ik altijd een bouillon blokje in het water of een scheutje olijfolie.
Doe de kaas en de crème fraîche in een ovenschaal en zet deze bovenop de pan waar de pasta in kookt. Zo smelt de kaas een beetje en kun je alles tot een gladde massa roeren. Het hoeft niet allemaal gesmolten te zijn.

Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de ui, ham blokjes en de doperwten. Wanneer de uien glazig zijn en het vocht van de erwten weg is, voeg dan het geheel toe aan het kaasmengsel.
Wanneer de pasta klaar is, voeg deze dan ook toe aan het kaasmengsel en hussel alles goed door elkaar.

Je kunt er voor kiezen om het zo op te dienen. Is ook lekker, maar je kunt het ook nog even een half uurtje in de oven zetten op 200 graden. De kaas krijgt zo een lekker bruin korstje.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen