zondag 14 juli 2013

Salade met Portobello en groene asperges

Ik hou ontzettend van Portobello's. Helemaal wanneer ze gevuld zijn met blauwschimmelkaas, het liefste zelfs met Delfts Blauw, wat een combinatie is tussen een jong belegen kaas met blauwschimmel.

Deze salade is heerlijk op een warme zomerdag. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de Portobello's op de BBQ te doen en naast de salade te serveren. Ik zet ze er bovenop, omdat de gesmolten blauwschimmel kaar heerlijk is bij de asperges.
Asperges hebben relatief weinig calorie├źn, maar hebben wel veel voedingsstoffen in zich. Asperges zijn volgens verschillende bronnen goed voor de urine wegen en sommige bronnen beweren zelfs dat asperges goed passen wanneer je probeert af te vallen.

Je zou brood erbij kunnen serveren, maar ik eet het meestal gewoon zo.

Wat hebben we nodig?

2 Portobello's per persoon
100 gram blauwschimmel kaas naar keuze
250 gram groene asperges
ongeveer 10 cherry tomaatjes. Ik heb de biologische gele gebruikt. Deze zijn iets zoeter dan de rode.
Handjevol geroosterde pijnboom pitjes
kwart komkommer in stukjes

dressing:

3 delen balsamico
1 deel olijfolie
1 teentje knoflook
zwarte peper
zout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Borstel de Portobello schoon met een keuken papiertje of met een kwastje. Leg ze in een ovenschaal. Doe een stuk blauwschimmelkaas op de binnenkant van de Portobello, maar wel zo dat het niet over de rand heen komt. Zet de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten in ongeveer 20 minuten.

Kook de asperges beetgaar in een beetje water of in een beetje bouillon. Meestal zie je aan de kleur wanneer ze klaar zijn. Ze worden mooi donkergroen wanneer ze beetgaar zijn.

Leg de komkommer op het bord samen met de tomaatjes. Leg hierover de asperges en bestrooi het bord met de pijnboompitjes en besprenkel met wat dressing. Niet teveel, anders proef je alleen maar balsamico.

Haal de Portobello uit de oven en leg deze bovenop de salade.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten