zondag 3 oktober 2010

Fish Cakes

Mijn kinderen verschillen als dag en nacht. De oudste proeft alles eerst en besluit daarna of iets eetbaar is of niet. De jongste kijkt ergens naar en besluit dan dat het niet lekker is, tenzij het gemaakt is van aardappel of op een broodje zit of vermomd is als aardappel of geserveerd wordt met brood. Maar oh wee als er een stukje groen in zit.....

Dat maakt eten koken voor ze soms wel lastig en iedere avond pompoensoep is ook geen optie.

Toevallig kwam ik dit recept tegen. Een maaltijd verpakt als kroketje. Ideaal.
De kids vinden het lekker en papa en mama vinden het ook heerlijk. Het vult goed en het is eetbaar.

Wat hebben we nodig?

200 gram kruimige aardappels
200 gram witvis (MSC koolvis filets)
200 gram doperwten
1 blikje zalm (MSC goedgekeurde Deepsea of Fishes)
Klein klontje boter
snuf nootmuskaat, peper, zout
paneermeel
1 ei
100 gram bloem
zonnebloemolie

Kook de aardappels met de doperwten en de witvis. Giet de pan af wanneer de aardappels gaar zijn en stamp de inhoud van de pan. Doe een klein beetje boter, snufje nootmuskaat, peper en zout in de pan. Stamp tot een redelijk gladde puree.

Maak het blikje zalm open en haal zoveel mogelijk het vel en de graatjes eraf. Voeg het vlees toe aan de puree. Roer goed door.

Laat de puree zo'n 10 minuten opstijven in de koelkast.

Maak koekjes of kroketjes van de puree.
Klop het ei en doe op een schoteltje.
Wentel de koekjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.

Doe een ruime laag zonnebloemolie in een koekepan en bak de koekjes in 6 minuten goudbruin terwijl je ze regelmatig draait.
Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier of een theedoek voordat je ze serveert.

Zelfs de volgende dag zijn ze erg lekker door ze even op te warmen in de oven of de magnetron.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen