vrijdag 1 oktober 2010

Mini kaasfondue

Camembert, komt vaak in een mooi houten doosje, of is verpakt in een papiertje. Het is een heel bijzonder kaasje.

Het is ook een veelzijdige kaas. Je kunt het op een crackertje eten (ook lekker met pruimen chutney)
Je kunt het op de vegetarische stamppot doen, maar je kunt er ook een mini kaas fondue van maken.

Het kaasje op de foto vond ik bij mijn kaasboer. Hij heeft hem zelfs al oven klaar voor me gemaakt. Er zit olijfolie met Italiaanse kruiden en teentjes knoflook op (zelf dus ook makkelijk te maken)
Je doet het kaasje een half uur in de oven op 150 graden. De bovenkant krijgt een lekker korstje en de binnenkant smelt, zodat je er heerlijk broodjes in kunt dopen. Eén zo'n kaasje is genoeg voor 1 persoon als mini kaasfondue.

Wanneer het kaasje in een mooi houten doosje zit en je prepareert hem zelf, verpak het doosje dan in aluminium folie, anders verbrand het doosje.

Lekker met vers brood en groene groenten, zoals groene asperges, die je heerlijk in de kaas kunt dopen.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen