Wanneer je binnen 10 minuten een maaltijd op tafel wilt hebben, maar wel iets dat gezond is, en lekker is, dan is dit gerecht of een variant hiervan een zeer goed idee.
Het is mager. Het is voedzaam en gezond door de snelle manier van bereiden.
Wat hebben we nodig?
2 biefstukken
150 gram peultjes of sugersnaps
1 ui in halve ringen
100 gram champignons
100 gram tauge
2 nestjes noodles (of 1 pakje voorgekookte noodles)
sesam olie
visolie
soja saus
ongeveer 3 cm verse gember
1 teentje knoflook
Zet een pan met ruim water op en kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet een hapjespan of wok op hoog vuur en doe een beetje sesam olie in de pan. Wacht tot de pan heet is en fruit dan de uien binnen 2 minuten. Voeg de peultjes en het vlees toe. Laat het vlees dichtschroeien en blijf de pan continu omscheppen. Het vlees hoeft maar zo'n 5 minuten te bakken. De binnenkant mag nog een beetje rosé zijn. Voeg de champignons en de taugé toe samen met de gember, knoflook, visolie, en een scheutje soja saus.
Doe een laagje noodles in een schaaltje of soepkom. Doe een beetje van het vlees mengsel boven op de noodles.
Enjoy!
Zelf eet dit gerecht altijd met stokjes.
Eventueel kun je ook wat zwarte bonen toevoegen. Dit is te verkrijgen in de toko.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten