woensdag 9 februari 2011

Spinazietaart met Appel Wortel Salade

Dit was de eerste hartige taart die ik ooit maakte. Simpel, lekker, voedzaam. Een ideale maaltijd of als tussendoortje, zelfs als lunch is het heerlijk.

wat hebben we nodig?

450 gram spinazie
5 plakjes bladerdeeg
6 eieren
100 gram roomkaas
2 eetlepels grove mosterd
1 teentje knoflook
zout/peper
boter voor invetten

voor de salade:

100 gram winterpeen, fijn geraspt
2 appels, fijn geraspt
handvol rozijnen
sap van een halve citroen

Doe een klein laagje water (ongeveer 1 cm) in een pan en laat de spinazie rustig slinken. Wanneer alle spinazie fijn is, laat dit dan uitlekken in een vergiet.

Vet een ovenschaal in met boter en bekleed de schaal met bladerdeeg. Druk de randen goed aan.

Breek de eieren in een kom en klop ze met een garde. Voeg de roomkaas, mosterd, knoflook, peper en zout toe en klop het mengsel luchtig met een garde. Het is niet erg wanneer er nog klontjes van de roomkaas in de bak zitten. Deze smelten later in de oven.
Doe de spinazie bij de eieren in de kom en schep nog een keer goed om. Giet dit mengsel in de ovenschaal op het bladerdeeg en bak de taart in 40 minuten gaar op 200 graden.

Doe de waspeen in een kom met de appel en de rozijnen en voeg het citroen sap toe. Even goed omscheppen en klaar is je maaltijd.

Enjoy!

Ik begin altijd met het basis recept. Na verloop van tijd kun je steeds meer dingen toevoegen. Pijnboompitten en spekjes bijvoorbeeld. Ook zongedroogde tomaatjes en geitenkaas is erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten