zaterdag 11 juni 2011

Reap what you sow!


Deze uitdrukking is al zo oud als de mens en betekent letterlijk "Je oogst wat je zaait" oftewel: acties hebben consequenties. Mooie zin, eigenlijk.

Dit seizoen staat in het teken van oogsten. Niet alleen het oogsten van mooie momenten in de tuin. Het ziet er allemaal geweldig uit en de bloemen geuren fantastisch, maar ook de eerste vruchten en kruiden zijn te oogsten.

Zo begin ik tegenwoordig mijn dag met een een rondje door de tuin te lopen en met het plukken van aardbeien en kijken of de kersen nu echt al rijp zijn. Dan loop ik door naar binnen en kijk in de vensterbank of er nog rijpe tomaatjes, pepers en paprika's zijn, alvorens ik aan mijn ontbijt begin.
Echt luxe, vind ik dit. In dit seizoen voel ik me even rijk.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen weten waar eten vandaan komt en dat ze weten wat ze zelf kunnen plukken en ze vinden het zelf ook leuk.
Ieder jaar koop ik tomaten planten en paprika planten en soms ook komkommer planten. De kinderen weten ondertussen precies wanneer de groente gegeten kan worden en maken hier gretig gebruik van.

Ook koop ik vaak een peper plant om zelf sambal te kunnen maken. Gelukkig weten de kinderen ondertussen dat ze die niet meteen in hun mond moeten stoppen, maar eerst moeten vragen of die heet is.

We waren zojuist in het bos en hebben we heerlijk gesmuld van de bosbessen! Morgen weer terug om nog meer te plukken voor de jam en de yoghurt.

Snel weer een heerlijk recept.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten