vrijdag 4 mei 2012

Gezocht: Vrieskast met diepgang


Ik ben een beetje kriebelig. Geen idee waarom, maar dat vraagt altijd om een uitdaging. Vaak is dit een afval race die meestal eindigt in een jojo effect met en zonder energie.
En hoewel dat ook nodig is (wanneer je een voedselbedrijf runt wil je nog weleens teveel snoepen) gaan we deze keer voor een schone lei, in dit geval een schone gangkast en diepvries.

De komende twee weken eten we zoveel mogelijk deze twee units leeg, zodat er weer vers en nieuw in kan.

Om een beetje een idee te geven wat de uitdaging gaat worden: Ik heb een gangkast die een meter bij twee meter is (ongeveer. Geen idee eigenlijk) die tot aan de nok toe vol ligt met droogwaren, blikken en conserven, waarvan het grote deel biologisch. Een klein gedeelte hiervan staat op de foto.

De vriezer komt in tweevoud. We hebben een diepvrieskist (geen idee hoe groot. Ik gok een meter bij een meter) en een kleine met 3 laden onder de reserve koelkast.

Voor deze uitdaging heb ik wat regels bedacht:

-De uitdaging duurt twee weken. Niet langer.
-Een maaltijd moet voor minimaal 50% uit grondstoffen uit de opruim unit bestaan. Dit betekent dat iedere soort telt als 1. Bijvoorbeeld een gerecht als spaghetti. De spaghetti zelf komt uit de kast, is 1 unit. De groente zijn vers, is 1 soort. Vlees komt uit de vriezer, is ook 1. 2 van de 3 komen uit de opruim unit. Mag dus.
-We mogen maar maximaal twee keer per week junk food eten (broodje shoarma, frietjes, enz.)

- Uitzonderingen:
Zuivel
verse groente
fruit
brood (sorry, maar ik ga niet iedere dag afbakbroodjes eten)

We gaan aan de slag en de bevindingen zullen spoedig, al dan niet op reguliere basis vermeld worden op dit blog.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten