dinsdag 13 juli 2010

Vegetable Pie

Het is warm deze zomer. Dat maakt eten niet gemakkelijk, zelfs de kinderen hebben eigenlijk geen honger. Salades zijn lekker, maar niet iedere dag. Taarten bakken als avond eten is dan een goed alternatief.

En als de kinderen het woord taart horen, maakt niet uit of het hartig of zoet is, dan willen ze op zijn minst een stukje proeven.

Je kunt echt van alles in de taart stoppen. Het is maar net waar je op dat moment zin in hebt. Deze taart was een "wat heb ik nog in de koelkast"taart. Het bleek een goed recept dat ik graag wil delen.

Wat hebben we nodig:

1 stronk brocoli (ongeveer 200 gram)
1 courgette
6 plakken deeg voor hartige taart (koopmans, diepvries). Maar je kunt natuurlijk ook zelf deeg maken.
1 rode ui
6 eieren
50 gram pecan noten
75 gram belegen kaas (geraspt)
100 gram harde geitenkaas (geraspt)
1 teentje knoflook
1 eetlepel mosterd
snufje nootmuskaat
boter om de ovenschaal mee in te vetten
peper, zout


Leg de plakken deeg voor hartige taart op een snijplank, zodat ze een beetje kunnen ontdooien.
Wanneer ze net uit de diepvries komen, kun je ze het beste even bestrijken met heet water, dan gaat het ontdooien sneller.

Pak een ovenschaal of springvorm en besmeer ruim met boter. Beleg de ovenschaal met de plakjes deeg en wrijf de plakjes goed aan elkaar, zodat er geen vocht tussendoor kan stromen.

maak kleine roosjes van de broccoli, snijd de ui in halve ringen en de courgette in stukjes.

Pak een beslagkom en breek hierin de eieren. Voeg de belegen kaas, knoflook, nootmuskaat, mosterd, en een klein beetje peper en zout toe. Klop luchtig door. Je kunt er ook een beetje roomkaas doorheen doen, dan wordt de taart iets romiger.

Schep de groenten door het ei mengsel en giet het daarna in de ovenschaal. Rasp hierover de geitenkaas en bestrooi met de pecannoten.

Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de taart zo'n 55 minuten in de oven. De taart is gaar wanneer je een mes erin steekt en deze er schoon uit komt.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten