zaterdag 3 juli 2010

very quick cherry pie

Mijn kersenboom heeft het zwaar dit jaar. Ik heb welgeteld 1 kers gezien. Maar ook zonder kersen is ie mooi. Hij verdient ook een jaartje rust, hij is al bijna 50 jaar oud.

very quick cherry pie

Mijn buurvrouw vond hem heerlijk.

Wat hebben we nodig:

1 pak mix voor halfvolle cake (homemade)
1 bak kersen (200 gram) ontpit en gehalveerd.
2 bekertjes halfvolle slagroom. (Ik weet dat sommige supermarkten ook halfvolle slagroom verkopen)
4 eetlepels bruine basterdsuiker
chocolade schaafsel.

Bak de cake in een taartvorm. Wanneer deze klaar is, laat dan afkoelen en snijd hem horizontaal door midden.

Klop de slagroom met de basterdsuiker. (Een bakje mascarpone door de slagroom maakt het nog veel lekkerder, maar dat is niet goed voor de lijn.)

Doe een royale laag van de slagroom op de onderste helft van de cake. Beleg deze met kersen. Doe de andere helft van de cake hierop. Beleg de bovenkant met een royale laag slagroom en beleg deze ook met kersen. Strooi het chocolade schaafsel over de taart.
Eventueel kun je de zijkanten insmeren met overgebleven slagroom en hier nog wat chocolade schaafsel tegenaan plakken.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen