zaterdag 14 mei 2011

De Grietmarkt

Ik ben zo blij als een klein meisje. Waar ik echt van kan genieten is de hele dag rondlopen op een biologische markt met wat zakcentjes om lekkere dingen te kopen.

Twee keer per jaar is de Grietmarkt en ik kijk hier stiekem wel een beetje naar uit. Een markt vol met kunst, kinderboeken, plantjes van zorgboerderijen, brood, vlees, paddenstoelen en nog veel meer.
Er wordt muziek gespeeld en je kunt je opgeven voor het Grietmaal verzorgd door de lokale horeca.

http://www.grietmarkt.nl/

Op de foto zie je de winst van gisteren.

2 broden. Een noten gist broodje en een volkoren zuurdesem van het zonnelied
http://www.hetzonnelied.nl/

Een BBQ pakket van zorgboerderij de Hondspol (rundvlees)
http://www.hondspol.nl/

2 geitenkazen. Een belegen en een blauwschimmel van geitenboerderij Eureka.
http://www.geitenboerderij-eureka.nl/

Een Eryngi boleet (paddenstoel) van heerlijk en eerlijk. Deze heeft een stevige structuur en kan gezien worden als een stuk vlees. Deze gaat in drie stukken lekker op de BBQ vanavond.
http://www.heerlijkeneerlijk.com/

Hiernaast hebben we heerlijk biologisch ijs gegeten van de veldkeuken uit Armelisweerd. Heerlijk pecan honing ijs, fris citroen, mango yoghurt ijs met grote stukken mango erin.
http://www.veldkeuken.nl/index.php

Al deze bedrijven en ook de andere bedrijven op de markt verdienen een vermelding. Allemaal streven ze naar duurzaam en smaakvol. Allemaal werken ze iedere dag hard voor waar ze in geloven en dat steunt mij weer om door te gaan met wat ik doe.

Kijk voor meer informatie op de site van de Grietmarkt. Zelf zou ik ooit nog wel hier willen staan met mijn waar (chutneys, marmelade, limonade, likeur), maar daarvoor moet ik eerst een Eko label zien te bemachtigen.

Wie weet wat de toekomst zal brengen......
Maar vanavond eerst BBQ'en ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten