En nog meer rabarber.
De obsessie met rabarber was bijna over, totdat ik een magazine tegenkwam met een heleboel rabarber recepten. Ik kon het niet laten om een paar recepten uit te proberen.
Oorspronkelijk is dit een saus voor bij de kaas en hoort het niet pittig te zijn, maar de peper bleek een goede aanvulling. Je kunt kiezen. Met en zonder peper is het een lekkere saus.
Wat hebben we nodig?
30 gram rode ui, gesnipperd
400 gram rabarber, in kleine stukjes
klontje boter
80 gram suiker
2 el balsamico azijn
1 madame Jeanette, fijngesneden
zout, peper
Fruit de ui in het klontje boter en voeg de rabarber toe wanneer de ui glazig wordt. Voeg de suiker toe en laat de rabarber zacht worden. Voeg een snufje zout en peper toe.
Zet het gas uit en roer de balsamico door de saus.
Voeg de Madame Jeannette toe en roer goed door.
Dit recept is genoeg voor twee kleine potjes. Je kunt er ook voor kiezen om 1 pittige en 1 niet pittige te maken. Gebruik dan een halve Madame Jeannette.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten