maandag 20 augustus 2012

Een eenvoudige, doch voedzame maaltijd....als je begrijpt wat ik bedoel

"Wat gaan we eten vanavond?"
"Mens! Doe niet zo raar, het is nog vroeg in de middag en het is 35 graden buiten. Wie denkt er nou aan eten?"
"Ik dus."
"Nou dat zien we straks wel."
"Maar wat gaan de kinderen eten dan?"
"Dat weet ik niet."

Als het zo warm is, dan is eten het laatste waar je aan wilt denken. De kinderen willen het liefst alles in ijsjes vorm, maar dat kan helaas niet. Er moet ook iets gegeten worden dat voedzaam is.

Na veel zoeken in kasten en zuchtend voor de koelkast staan kwam ik op dit idee. Een omelet met bacon, tomaat (voor de oudste) en geen tomaat (voor de jongste), doperwtjes en kaas. Klaar binnen 10 minuten en heel voedzaam.

Geserveerd met brood en kruidenboter was het een heerlijke maaltijd op een warme dag voor twee kleine meisjes die heerlijk gespeeld hadden in het zwembad.

Wat hebben we nodig voor 2 personen?

3 eieren
scheutje melk
handjevol doperwten
4 plakjes bacon of ontbijtspek
10 cherry tomaatjes, gehalveerd
3 eetlepels geraspte kaas
peper, zout
1 teentje knoflook

Doe de eieren in een kom of kopje met een klein scheutje melk, peper, zout, knoflook teentje en klop de eieren even op met een garde of vork. Voeg de doperwten toe.

Doe de bacon of ontbijtspek in een koekenpan en bak zonder bak product. Doe het ei in de pan op de plakjes spek. Strooi de kaas erover en leg de cherry tomaatjes in het ei.

Laat het ei goed stollen op laag vuur. Niet op hoog vuur, want dan verbrand je spek. Zelf doe ik altijd een deksel op de pan, dan stolt de bovenkant iets sneller.

Meestal snijd ik de omelet al in stukjes voor de kinderen en serveer ik er toast of stokbrood bij met kruidenboter/roomboter, maar je kunt het ei natuurlijk ook heel op een boterham leggen.

Enjoy!
1 opmerking:

  1. Op warme dagen denk ik ook altijd graag terug aan het potje dat mijn moeder maakte: gebakken ui met tomaten en daar later eieren doorheen geroerd. Smerig om te zien, maar lekker!

    BeantwoordenVerwijderen