dinsdag 21 augustus 2012

Makreel salade met appel


Onze tuin is een schat aan rijkdommen. Sinds we hier wonen hebben we ieder jaar meerdere verrassingen in de tuin. Dus we laten het onkruid meestal iets langer staan dan gewenst, zodat we goed kunnen kijken of we niets eruit halen wat wel eens lekker of mooi zou kunnen zijn.

Een van de mooiste dingen vind ik zelf de lampion plant die door de schutting van de buren naar onze tuin toe trok. Het is een ontzettend mooie plant. Kleine oranje lampionnetjes die in de herfst de tuin opfleuren en mijn keuken tafel een prachtig herfst gevoel geven.

Ook hadden we vorig jaar ineens twee mini worteltjes in de tuin die we eigenlijk net iets te vroeg uit de grond haalden. We dachten eerst dat het onkruid was.

Dit jaar hebben we een redelijke oogst aan krieltjes. Genoeg om deze salade te maken. Het blijft gek. Ik heb geen aardappels of krieltjes in de grond gedaan. Het voelt alsof de tuin me cadeautjes geeft. Ontzettend leuk.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

1 makreel (msc) schoongemaakt, vlees losgemaakt met een vork.
1 rode ui, in halve ringen
75 gram verse platte peterselie, fijngehakt of geknipt
250 gram krieltjes, even voorgekookt en in kleinere stukjes gesneden
1 appel, in kleine stukjes
200 gram sperziebonen, gehalveerd en even geblancheerd
peper, zout,
2 eetlepels mayonaise of yoghurt
1 theelepel mierikswortel
2 eetlepels water
1 teentje knoflook, fijn gemaakt of geperst

Doe de makreel in een slabak en voeg de mayonaise, water, zout, peper, mierikswortel en de peterselie toe. Roer los met een vork.
Voeg de rest van de ingrediĆ«nten toe en proef of de salade wellicht nog wat extra peper of zout nodig heeft.

Lekker met stokbrood.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen