zondag 20 maart 2011

Cheese Cake

Cheese cake is een taart meestal gemaakt met biscuits en een vorm van roomkaas met room.

De cheese cake was al bekend bij de oude Grieken. Er is zelfs een kookboek met allemaal cheese cake recepten gevonden. Soms werden deze taarten gebruikt bij rituele godsdienstige aangelegenheden.

In Nederland noemen we dit meestal kwarktaart en wordt het gemaakt met........juist ja, kwark, maar dit is niet hetzelfde als cheese cake.
Het is eigenlijk bedoeld als toetje, maar bij een kopje koffie is het ook lekker.

Wat hebben we nodig?

90 gram boter
1 rol country cookies
225 gram witte basterd suiker
1 zakje vanille suiker
2 el maizena
550 gram cream cheese (of 3 bakjes light spread van Philadelphia)
200 ml creme fraiche (ik gebruik de creme fraiche light)
6 eieren gesplitst
1 limoen
snufje zout
springvorm
keukenmachine en mixer zijn handig

Maal de koekjes fijn tot kruimels. Je kunt ook een vijzel gebruiken en de koekjes fijnmaken.
Smelt de boter en roer dit door de kruimels. Vet een springvorm in en doe het kruimel mengsel op de bodem van de springvorm.

Meng 225 gram basterdsuiker met het vanillemerg, de maizena, cream cheese en de creme fraiche. Voeg de eidooiers toe en een snufje zout. Rasp de schil van de limoen en voeg toe.

Klop de eiwitten stijf en spatel erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bak de taart op 170 graden in 70 minuten goudbruin.

Laat de taart afkoelen. Het is gebruikelijk om iets zoets over de taart te doen. Je kunt er aardbeien jam overheen doen of vers fruit. In ieder geval iets zoets. Het originele recept vraagt om ananas.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen