maandag 28 maart 2011

Snelle Indiase Maaltijd Soep

De Indiase keuken is een complexe keuken. Zeker wanneer je zelf je curry pasta maakt. Het is wel een dankbare keuken. Ze laten de ingrediënten in hun waarde, maar je hebt wel een probleem als je geen koriander lust, dat gebruiken ze veel. Koriander moet je vaak, net zoals veel dingen, leren eten. De eerste keren dat ik het at smaakte het naar zeepsop, maar nu eten we het vrij vaak.

Deze soep is een beetje een restjes soep. Ik vind het zonde om eten weg te gooien, helemaal groente. Deze soep is een van de beste manieren om van je restjes af te komen.

Wat hebben we nodig?

groente.
Voor deze soep heb ik gebruikt:
2 punt paprika's
4 wortels
2 groene pepers
halve prei
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 liter groentebouillon
100 gram santen
Peper, zout, verse koriander
olie om in te fruiten

verwarm een bakpan op het vuur. Je hebt geen bakproduct nodig.
Snijd de paprika's open. Haal de zaadlijsten eruit en leg de paprika's in de pan. Doe de pepers er heel bij. doe de hele teentjes knoflook in de pan. Snijd de ui in twee stukken en leg deze twee ook in de pan. Laat de groente zacht worden en kleuren. Ze mogen best een beetje richting het zwart gaan, dat is niet erg.

Blancheer de wortel even kort beetgaar in een beetje water.

Doe een klein scheutje olie in een soeppan en roerbak de prei. Voeg de geblancheerde wortel ook toe wanneer deze klaar zijn.

Wanneer de paprika's, de knoflook en de ui zacht zijn, mogen ze ook bij de prei. Verwijder het velletje van de pepers en de zaadlijsten voordat ze bij de prei gaan.

Laat de santen oplossen in 1 liter groente bouillon en voeg toe aan de pan. Pureer de soep met een staafmixer.

Doe de soep in kommen en bestrooi met de verse koriander.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten