zaterdag 2 april 2011

Lente Lam

Wat was het een heerlijke zonnige dag gisteren. Je kon bijna het gras en de bloemen zien groeien, zo vruchtbaar was het. Heerlijk al dat groen.

We hadden nog een biologische lamsrack in de vriezer en nog wat biologische lamskoteletten. Wanneer je op internet gaat speuren naar recepten voor lamsrack kom je voornamelijk recepten tegen met munt of met sinaasappel, of de standaard honing tijm saus, maar ik wil weleens wat anders. Iets puurs. Uiteindelijk is het een mix geworden van limoen en rozemarijn. De lamsrack hebben we in stukjes gesneden, dan krijg je kleine koteletjes.

Wat hebben we nodig?

1 lamsrack en 2 koteletten
3 eetlepels verse rozemarijn
rasp van 1 limoen
sap van hele limoen
2 teentjes knoflook
handje peperkorrels
flinke scheut olijfolie

Doe de rozemarijn, limoen rasp, limoensap, knoflook, peperkorrels en een flinke scheut olijfolie in een vijzel en maal alles tot een heerlijk smeuïge marinade. Smeer de lamsrack koteletjes en de grote koteletten in met dit mengsel. Doe ze in een schaal en laat ze even rusten in de koelkast.

Het allerlekkerste is om ze even dicht te schroeien op de barbecue, maar in de grillpan of onder de gril kan ook prima.
Ze hebben geen bakproduct meer nodig, want er zit al genoeg olijfolie in de marinade. Bak de mini koteletjes en de gewone koteletjes 4 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. leg ze in een schaal en dek af met aluminium folie tot het moment van opdienen.

Heerlijk met tzatziki en frietjes.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten