donderdag 24 maart 2011

Hearty Cupcakes

Wat een goed idee! Hartige gebakjes....
Nou was ik al goed bezig met hartige taarten en cakes, maar dit is ook lekker. Heerlijk als tussendoortje en je kunt ze leuk versieren, dus ook leuk voor de kids.

Je kunt er van alles in doen. Ik heb deze gemaakt met zongedroogde tomaten, parmezaanse kaas en basilicum, maar ik ga nog verder experimenteren. Je kunt ze tenslotte ook lekker maken met pompoen, paprika, courgette, spinazie. Legio mogelijkheden. Er gaat weer een wereld voor me open.

Deze op de foto heb ik gisteren opgegeten als hoofdmaaltijd met een kop tomatensoep.

Hierbij het recept voor een andere favoriet:
Cupcakes met spek en bieslook

Wat hebben we nodig?

250 gram spekjes
125 gram boter
3 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
5 el melk
20 gram bieslook
370 gram (ongeveer) roomkaas
5 el bietensap
versiersels. Bijvoorbeeld cherry tomaatjes of zoals op de foto, parmezaanse kaas.

Bak de spekjes in een pan zonder boter. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier. Doe de melk in een magnetron bestendig glas en verwarm zo'n 30 tot 40 seconden.

Doe de boter in een schaaltje en verwam zo'n 20 seconden in de magnetron (tenzij de boter al op kamertemperatuur is, dan kun je het zo gebruiken) Doe het vervolgens in een beslagkom en klop het los met een garde of mixer. Voeg de eieren, peper en zout toe en klop luchtig door. Klop het bakmeel en melk erdoor. Doe de helft van de bieslook en alle spekjes erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin.

Laat ze afkoelen.

Doe de roomkaas in een kom met het bietensap en doe een ruime laag over de cupcakes. Leg de versiersels erop.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen