zondag 27 november 2011

Chicken Kiev


Chicken Kiev komt uit de Oekraïne, want de hoofdstad van de Oekraïne is Kiev. Heel logisch allemaal.

Waar kom je het dan allemaal tegen? Met name in Groot Brittannië en Ierland. Op iedere pubkaart staat Chicken Kiev. Marks & Spencer's eerste kant en klaar maaltijd was Chicken Kiev. Zelfs op de kaart van een restaurant dat beweert dat ze alleen maar Irish traditional food hebben had pontificaal Chicken Kiev op de kaart staan. Dus dan wordt het een traditional Irish gerecht.

Wij hebben de cordon bleu, wat vergelijkbaar is, maar dan met ham en kaas.

Het is best wel vet, dus niet te vaak eten, maar het is best smakelijk.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

4 kipfilets
150 gram boter
100 gram gemengde kruiden voor kruidenboter (knoflook, peterselie, rozemarijn, bieslook, peper, zout)
2 eieren
paneermeel
olie

Begin met de kruidenboter. Het makkelijkste is om alles (roomboter, gemengde kruiden) in de keukenmachine te doen en alles lekker te laten vermengen en fijn laten worden.

Snijd de kipfilet in. Het mooiste is om een soort van zakje te maken in de kip. Vul dit met kruidenboter. Doe het ei op een schoteltje, klop het ei een beetje op. Doe een ruime laag paneermeel op een ander schoteltje. Wentel de kipfilets eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Nog een keer door het ei en dan nogmaals door de paneermeel.

Doe een ruime laag olijfolie in een koekenpan. Laat de olie goed heet worden. Leg dan de kipfilets in de olie en laat bruin worden. De kipfilets hoeven niet helemaal gaar te worden, dan komt in de oven wel goed.

Leg ze in een ovenschaal wanneer ze een mooie goudbruine kleur hebben. Bak ze in een op 200 graden voorverwarmde oven zo'n 30 minuten.

Lekker met spinazie en frietjes of aardappelpuree. Wij hebben het gegeten met stamppot rauwe spinazie.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten