donderdag 17 november 2011

Fish Curry Pie

Beetje geinspireerd door Pieman en samengevoegd door mijzelf.

Volgens mij kun je alles in een pie stoppen. Zolang het maar geen vloeibare soep is of iets is dat te vies is om in een taart te stoppen, want een pie moet natuurlijk wel lekker zijn. Het is een hele goede manier om van restjes groente af te komen en de curry zelf bevat niet veel vet. Mocht je bladerdeeg te vet vinden, kun je het vervangen door een brooddeeg of mix voor hartige taart.

Het moest en zou een curry pie worden. Ik had daar zo'n zin in en het voelt ook als een goed fusion gerecht. Een traditionele English Pie met een Indiaase vulling. Soms heb je van die momenten dat je ergens zin in hebt en dat het niet ophoudt voordat je het gemaakt hebt. Gek is dat.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

400 gram koolvisfilet of andere stevige wit vis(uiteraard MSC)
1 ui gesnipperd
500 gram curry groente (bijvoorbeeld: wortel, bloemkool, witte kool, boontjes, paprika, rode linzen enz.)
3 el yoghurt
2 bouillon blokjes
water
1 rode peper
sesamolie
zelfrijzend bakmeel
2 el kerrie poeder of garam massala poeder
teentje knoflook
peper, zout
ongeveer 12 plakken bladerdeeg. Ligt aan de vorm die je gebruikt.

Bak de ui in een klein beetje sesamolie. Laat rustig glazig worden.

Het is verstandig om groenten als wortel, sperzieboon, bloemkool even kort te koken in een pan met bouillon voordat je ze bij de curry doet. Dit hoeft echt maar een paar minuten totdat ze beetgaar zijn. Gooi de bouillon niet weg, die kun je gebruiken voor de curry. En de bouillon is heerlijk om op te drinken bij de lunch.
Leg in deze bouillon ook even de vis als deze nog ontdooid moet worden.

Terug naar de pan met het begin van de curry.

Voeg de kerrie toe en de yoghurt. Meng alles goed. Wanneer het mengsel te dik wordt, kun je een beetje bouillon toevoegen van de groente.
Voeg knoflook, zout, peper toe. Voeg 2 el zelfrijzend bakmeel toe en roer het mengsel goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Wanneer het mengsel lekker dik is kun je de rest van de groente toevoegen.
Snijd de vis in blokjes en voeg toe. Laat alles even gaar worden.

Vet een ronde ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en bedek met bladerdeeg. Leg een vel oven papier op het bladerdeeg en leg hier iets van bonen of spliterwten op, zodat de bodem niet helemaal op gaat zetten. Bak dit 30 min in de oven op 180 graden en nog 10 minuten zonder bakpapiertje. Zo is de bodem al een beetje gaar.

Doe het curry mengsel in de ovenschaal met de bladerdeeg en bedek de bovenkant met bladerdeeg. Maak in de bovenkant twee gaatjes zo groot als 10 euro cent muntjes zodat stoom kan ontsnappen.
Bak dit ongeveer nog 30-40 minuten in de oven op 180 graden.

Enjoy!

De volgende dag is de pie ook erg lekker koud bij de lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten