dinsdag 8 november 2011

Snelle Spicy Pizza met Adjuma Salsa

Adjuma salsa is een van de dingen die ik verkoop op de markt. Het is een pittige saus van adjuma pepers, tomaat, knoflook, ui. Je kunt het verwarmd gebruiken of koud. Het lijkt nog het meeste op een tobasco of een sambal, maar sambal word gemaakt met gebakken ingrediënten, terwijl de ingrediënten van een salsa nog rauw zijn.

Mocht je geen Adjuma salsa in huis hebben, dan kun je ook wat rode peper, verse gesnipperde rode ui en een teentje knoflook aan het recept hieronder toevoegen, maareh.........adjuma salsa is veel en veel lekkerder.

Deze op de foto is nog iets pittiger dan de adjuma salsa. Deze is gemaakt van de pitjes. Ik kan deze niet eten, is te pittig, maar de naam vind ik zo leuk, vandaar de foto.

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

500 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
1 el zeezout
1 el bakpoeder
450 ml yoghurt

Voor erop:

olijfolie

3 rijpe tomaten in stukjes

2 eetlepels adjuma salsa

100 gram vlees beleg, bijvoorbeeld rauwe ham of salami

Verse oregano naar smaak

Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed het deeg. Laat het deeg een half uur rijzen.

Snijd het deeg in kleine ballen en rol iedere bal uit tot de vorm van een frisbee, maar je kunt ook een grote plaat pizza maken. Zorg dan wel dat je het makkelijk kunt keren. Bestuif het goed zelfrijzend bakmeel, anders blijft het in de pan plakken.

Doe een deegplak in een droge grillpan of koekenpan en bak aan een kant goed bruin. Draai de deegplak om en leg het vlees beleg op de bruine kant. Laat nog 5 minuten bakken en leg dan de pizza op een bord.

Doe de tomaat in een bakje en voeg de adjuma salsa toe en de oregano. Roer even goed door en verdeel over de pizza.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten