woensdag 18 augustus 2010

Garnalen en koriander uit de tajine

Niet een van mijn beste foto's, maar it'll do.

Een heerlijk gerecht uit de tajine.

Wat hebben we nodig?

4 el olijfolie
2 uien fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
2 tomaten, in kleine blokjes
600 gram schaaldieren. Zelf heb ik 200 gram rivierkreeftjes en 400 gram roze garnalen gebruikt.
1 citroen in schijfjes
1 el verse koriander
600 gram verse spinazie
1 rood pepertje in ringen
peper en zout

Verhit de olijfolie in de tajine, en bak de ui, knoflook, en tomaat zo'n 5 minuten. leg de schaaldieren erop en daarop de schijfjes citroen. Zet het deksel op de tajine en stoof zo'n 4 min totdat de schaaldieren gaar zijn.

Haal de citroen uit de tajine.
Doe de spinazie in de tajine en strooi het pepertje en leg de citroenen erover. Zet het deksel op de pan en stoof het geheel nog zo'n 6 min totdat de spinazie geslonken is.
Strooi voor het serveren de koriander over het geheel.

Zelf vind ik noodles het beste erbij smaken, maar met couscous of quinoa is het vast ook erg lekker.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen