donderdag 12 augustus 2010

Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappelpuree met blauwe kaas

Blauwschimmelkaas is iets dat je, denk ik, moet leren eten. Maar eenmaal gewend is het een verfijnde smaak en kan je het op veel manieren gebruiken. In de pasta of gewoon op een crackertje, heerlijk!

Blauwschimmelkaas smaakt heerlijk met spinazie en bijvoorbeeld een gehaktbal. Ik maak daar dan gelijk een ovenschotel van.

Wat hebben we nodig:

Onderste laag:

400 gram gehakt
3 eetlepels juspoeder
nootmuskaat, peper, zout

middelste laag:

450 gram spinazie

Bovenste laag:

ongeveer 400 gram aardappels
100 gram blauwe kaas (roquefort, gorgonzola)
1 teentje knoflook
scheutje melk
nootmuskaat, peper, zout
klontje boter.

Schil de aardappels en zet ze op in ruim water met een beetje zout. Doe het teentje knoflook in het water.

Doe het gehakt in een steelpannetje met een beetje water, zodat het gehakt half onder staat. Maak het gehakt los met een pollepel. Wanneer het gehakt gekookt is, voeg dan de juspoeder toe. Laat dit nog 2 minuten koken en zet daarna uit.

doe in een pan een klein laagje water en doe de spinazie erin. Laat de spinazie slinken.

Ondertussen zijn de aardappels gaar en kun je ze afgieten. Stamp ze fijn. Doe het klontje boter, de melk, nootmuskaat en peper en zout erbij.
Verkruimel de blauwe kaas en doe dit ook er ook bij. Even goed alles door elkaar mengen. Zelf vind ik het lekker om de aardappels grof te stampen, zodat je nog stukjes aardappel in je puree hebt.

Doe het gehakt mengsel in een ovenschaal. Leg hier bovenop de spinazie. Bedek de schotel met de aardappelpuree en zet de schotel nog zo'n 20 minuten in de oven op 180 graden.

Om het nog lekkerder te maken, kun je nog een beetje belegen kaas over de ovenschotel strooien.

Mijn kinderen vinden dit ook erg lekker.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten