maandag 20 december 2010

Janson's Verleiding (Janson's Frestele)

Op het internet kom je veel recepten tegen voor Janson's verleiding. Het is een simpel gerecht, dat in dit jaargetijde heerlijk is. Na een aantal keer gemaakt te hebben, hebben we het recept een beetje verfijnd.

De kids vinden het ook lekker.

Wat hebben we nodig?

600 gram vastkokende aardappels in frieten gesneden
2 uien in ringen
2 blikjes ansjovis filets (deepsea MSC goedgekeurd) Als je niet van de kleine graatjes houdt, kun je de ansjovis filets vervangen door bijvoorbeeld sprot.
1 bekertje slagroom (ongeveer 250 ml)
1 ei
boter 50 gram
200 ml melk

Kook de aardappelen even voor. Doe een klein beetje van de boter in de pan en fruit de uien hierin.
Doe de melk in een steelpannetje en roer hier zachtjes het ei door. Voeg de slagroom toe. Het mengsel niet laten koken, maar alleen warm laten worden.

Vet de ovenschaal in met boter. Doe de helft van de aardappels in een ovenschaal en leg hier ruim ansjovis en ui overheen. Doe de rest van de aardappels er bovenop en dek af met een laag ansjovis filets en de rest van de uien.
Giet het melk mengsel er overheen en zet in een voorverwarmde oven zo'n 40 minuten op 200 graden.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen