woensdag 1 december 2010

Italiaanse Groente met of zonder Lamsworstjes uit de oven

Je hebt van die dagen dat je laat binnenkomt, zoals met die sneeuw van maandag. Je bent al druk geweest, de kinderen moeten nog eten en je moet zelf nog eten.

In zo'n geval eet ik vaak een broodje zelfgemaakte shoarma of falafal. Of ik maak deze Italiaanse schotel. Variƫrend met of zonder lamsworstjes, want die moet je maar net in huis hebben. Vega is deze schotel ook erg lekker. Je hebt ook geen vlees nodig met zoveel lekkere groente.

Goed...

Wat hebben we nodig?

Een ruime ovenschaal. Ik gebruik meestal zo'n braadslee achtige bak, waar normaal zo'n rooster bovenop zit. Hierin kunnen alle groenten lekker verspreid gaar worden.

1 aubergine, in brokken
1 courgette, in brokken
zo'n 20 cherry of roma tomaatjes, heel
1 rode ui in halve ringen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
1 eetlepel basilicum (verse is helemaal lekker)
peper, zout

En dus optioneel: lamsworstjes of iets als feta, maar het kan ook zonder. Wanneer ik geen lamsworstjes gebruik, dan doe ik er paddenstoelen in.

Doe alle groente in de ovenschaal en spreid ze goed uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel strategisch over de ovenschaal. Strooi de kruiden ook over de groente.

Leg de worstjes bovenop de groente.

Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat het mengsel zo'n 30 minuten garen. Check de worstjes hierna even. De groenten zijn zeker klaar binnen 30 minuten, maar misschien hebben de worstjes nog even nodig.

Lekker met pasta met pesto, pita broodjes, Ciabatta, of gebakken aardappeltjes.

Met wat extra ketchup vinden de kinderen het ook heel lekker.

De volgende dag is het heerlijk in een salade of op een boterham.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten