zaterdag 11 december 2010

Pasta met Gorgonzola Saus


Gorgonzola is een pittige blauw schimmel die lekker is op een crackertje of in een saus bij de pasta. In de supermarkt verkopen ze tegenwoordig ook Gorgonzola vermengt met Mascarpone, wat heel machtig, maar wel heel lekker is.

Dit gerecht wordt bereidt zonder vlees, maar je zou er heel goed stukjes biefstuk of gehakt aan toe kunnen voegen.

Wat hebben we nodig?

100 gram paddenstoelen naar keuze in kwarten
200 gram spinazie grof gehakt
225 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
3 eetlepels verse pesto
verse basilicum
handje pijnboompitten geroosterd
100 gram parmezaanse kaas
150 gram gorgonzola in blokjes
scheutje melk
bloem
1 teentje knoflook
peper, zout
olijfolie

Kook de pasta gaar in ruim water met een scheutje olijf olie of een half bouillon blokje.

Doe in een koekenpan of hapjespan een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen een minuut of 4. Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie totdat de spinazie geslonken is.

Doe de gorgonzola in een steelpannetje met een scheutje melk. Roer goed door met een garde. De gorgonzola smelt en de saus zal wat dikker zijn. Voeg wat zout en peper toe en het teentje knoflook. Is de saus te dun, voeg dan wat bloem toe, wel goed door roeren anders krijg je klontjes.

Doe in een bak de lepels pesto met ongeveer 3 lepels olijfolie. Rasp ongeveer 5 eetlepels Parmezaanse kaas in de bak en knip zo'n 10 blaadjes basilicum fijn boven de bak. Voeg een handje pijnboompitten toe.
Giet de pasta af en doe het in de bak. Meng de pasta met het pesto mengsel. Het door elkaar mengen gaat het makkelijkst met pasta bestek.

Doe een nestje pasta op een bord. Leg hierop een beetje van het spinazie paddenstoel mengsel en giet er een beetje gorgonzola saus over.

Eventueel kun je er nog wat verse peper overheen doen en een beetje Parmezaanse kaas.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten