zaterdag 5 juni 2010

Bagels of the world...........unite and take over

Bagels. Love em!

De Bagel is honderden jaren oud. Oorspronkelijk komt de bagel uit Oost Europa en werd door Joodse immigranten naar Amerika gebracht.

De bagel heeft een gat in het midden omdat je er dan een touw doorheen kon doen en er zo meerdere tegelijk kon dragen, ook stond dit leuk op de marktkraam.

De bekendste bagel is de New York bagel, met cream cheese, salmon, and chives. Bagels zijn met name bekend in Amerika en Engeland en wordt daar veelvuldig gegeten. Er is een fast food bagel chain, genaamd the Bagel factory, die ook een zaak in Dublin heeft. Ik ging hier vaak inspiratie opdoen en ontwikkelde zo een liefde voor bagels.

voor tips zie:

http://www.bagelfactory.co.uk/menu.php


Bagels zijn low in fat en hebben weinig zout en cholesterol. Ze zijn dus een goede vervanger voor brood en je kunt er heel veel mee. Hieronder een paar favoriete bagel recepten.

Laat ik beginnen met de bagel op het plaatje:

Sesame bagel met Gorgonzola, spinazie, en komkommer

Ik had bagels gekocht bij de groot grossier en keek in de koelkast wat we nog hadden om erop te doen. Ik kwam hierop uit en het bleek erg lekker. Ik durf wel te stellen dat deze op nummer twee staat in mijn bagel top tien.

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

4 sesame bagels
200 gram gorgonzola
spinazie
kwart komkommer

Snijd de bagels doormidden en rooster ze in de broodrooster.
Doe de gorgonzola erop, drapeer de spinazie bladeren erover totdat de bagel bedekt is. En beleg het vervolgens met plakjes komkommer. Leg de bovenkant erop en snijd doormidden.

Enjoy!

Breakfast bagel

De Ieren eten vaak een Irish breakfast. En dat doen ze ook op een baguette (breakfast roll), en uiteraard kan dat ook op een bagel, maar gelukkig doen ze er dan geen bonen in tomaten saus op. Deze optie is zeker niet voor mensen die willen afvallen, maar het is wel erg lekker.

nodig voor 4 personen:

4 bagels.
plakjes goudse kaas
5 eieren
mayonaise (voor degene die aan de lijn doen halvanaise)
8 plakjes streaky bacon (te verkrijgen in de supermarkt)
tomaten ketchup

Snijd de bagels doormidden en rooster ze in de broodrooster. Wanneer ze klaar zijn, smeer dan de onderkant in met mayonaise en de bovenkant in met tomaten ketchup. Beleg de onderkant met goudse kaas.
klop de eieren en bak ze. Laat de plakjes bacon even warm worden (dit kan in de pan, maar ook in de magnetron).
Snijd het ei zo, dat het op de bagel past. Doe er twee plakjes bacon op en doe de bovenkant erop. Snijd de bagel doormidden.

Enjoy.

Stars & stripes

Deze staat op nummer 1 in mijn lijst. Hij is iets aangepast aan het originele recept, maar zeker net zo lekker.

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

4 bagels
8 plakjes streaky bacon
cream cheese
plakjes goudse kaas
plakjes komkommer
guacomole of plakjes avocado

snijd de bagels doormidden en rooster ze in de broodrooster. Wanneer ze klaar zijn, smeer dan de bovenkant in met guacomole en de onderkant met cream cheese. Beleg hierna de onderkant met plakjes goudse kaas.
maak de bacon warm (in de pan of in de magnetron) en leg deze op de kaas. Daarboven op de komkommer. Bovenkant erop, doorsnijden en opeten.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten