zondag 13 juni 2010

Pompoen brood


Er zijn soms momenten dat mijn kinderen geen zin hebben in warm eten. Met name wanneer het heel warm is in de zomer. Door groenten door dingen als brood en fruit smoothies te doen, krijgen ze toch voldoende bouwstoffen binnen. En dit brood is erg lekker met een plakje kaas.

Wat hebben we nodig:

1 kg bloem
500 gram pompoen puree (gekookt en gepureerd. Of ingekookte pompoensoep)
150 gram suiker
100 gram boter
2 pakjes droge gist
15 gram zout
half kopje lauw water

Mix de pompoen met de suiker. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de droge gist in.
Gier er het lauwe water op.Bedek het met wat omliggende bloem en laat dit mengsel onder een schone theedoek op een warme plek 15 minuten rusten.
Smelt de boter en laat het een beetje afkoelen alvorens je het bij de bloem doet. Doe de pompoen puree erbij. Kneed het deeg tot een bal.
Laat 1 uur rijzen op een warme plek

Kneed nog even door elkaar.
Het makkelijkste is een cakevorm of een bakblik voor het brood, dan krijg je een echte broodvorm. Vet het blik in.
Rol de helft van het deeg tot een broodje en leg het in de vorm. Doe het resterende deeg in een andere vorm.
Laat nog 30 minuten rijzen.
Bak 50 minuten op 180 graden.
Smeer wat water over de broden wanneer ze uit de oven komen, zo krijg je een mooie harde korst.

Het is veel werk, absoluut, maar het is wel lekker.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten