dinsdag 29 juni 2010

Vegetable curry

In dit seizoen is groente enorm betaalbaar. Bij mijn groot grossier hebben ze de ene aanbieding na de andere. Het nadeel hiervan is dat mijn creatief brein niet te stoppen is en ik alleen maar in de keuken wil staan en lekkere dingen wil klaar maken.

Wat ik erg belangrijk vind is groente eten uit eigen land. Helemaal in dit seizoen kan dat uitstekend. Alle groenten in dit gerecht zijn in Holland gekweekt.

Wat hebben we nodig:

Voor 4 personen

1 klein bloemkooltje
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 grote ui, anders twee kleinere.
1 grote bos koriander
3 eetlepels groene curry pasta
2 tenen knoflook
1 theelepel djinten (gemberpoeder)
1 theelepel komijnzaad fijn
1 theelepel koriander poeder
1 blik kokosmelk
ongeveer 400 ml groentebouillon
1 blik tomaten (of 5 ontvelde, ontpitte tomaten)
scheutje olijfolie
scheutje vissaus

Doe een scheutje olijfolie in een braadpan. Snijd de ui fijn en doe dit in de pan. Wanneer de uien glazig zijn, voeg dan de kruiden (knoflook, djinten, komijnzaad, koriander poeder) en de curry pasta toe. Laat dit even aanbakken. Voeg dan de kokosmelk toe en een scheutje vissaus. Roer even goed door en proef of er genoeg curry pasta in zit. Dit is voor iedereen verschillend. Hoe meer curry pasta, hoe heter het gerecht wordt.
Voeg de rest van de groenten toe en de bouillon. En het blik met tomaten.
Laat dit geheel nog zo'n half uur pruttelen. Voeg zo'n 10 minuten voor het opdienen de fijngehakte koriander toe.

serveer met naan brood of rijst.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen