zondag 13 juni 2010

Courgette en aubergine uit de oven

In de zomer verbouwen we veel groente zelf, met name pompoenen, courgette, aubergine, tomaten, komkommer, paprika, rode peper.

Het zorgt voor een kleurenpracht in de tuin. Hierboven een bloeiende aubergine plant.
Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren waar eten vandaan komt en samen volgen we hoe alles groeit in de tuin. Onze oudste dochter weet precies wanneer ze de tomaatjes van de plant kan snoepen.

Zoveel groente in de tuin heeft 1 nadeel. Je moet heel creatief worden in het verwerken van al die hoeveelheden. Maar dat doe ik graag. Gelukkig heb ik buren en familieleden die het niet erg vinden om een pan soep of een brood te krijgen.

Courgette en aubergine uit de oven

Wat hebben we nodig voor 2 personen:

1 aubergine
1 courgette
ongeveer 10 cherry tomaatjes
feta kaas (of de lichtere variant, 30+ geitenkaas) verkruimeld.
olijfolie
zout en peper
provinciaalse kruiden (of een variatie van tijm, rozemarijn, oregano, basilicum)

Snijd de aubergine in dikke plakken en doe ze in een vergiet. Bestrooi ze ruim met zout en laat dit ongeveer een half uur staan. Als het half uur om is, spoel de aubergine onder de kraan af en dep droog met keukenpapier. De aubergine krijgt veel meer smaak.
Snijd de courgette in plakken en halveer de cherry tomaatjes. Gebruik een lage platte ovenschaal (30 cm in diameter). Leg de aubergine in de schaal naast elkaar. Leg de courgette op de aubergine. Verdeel de tomaatjes over de schaal. Bestrooi met de verkruimelde feta. Bestrooi met de kruiden en sprenkel er een beetje olijfolie overheen.
Doe dit alles in een op 170 graden voorverwarmde oven, ongeveer een half uur.

Enjoy!

1 opmerking:

  1. Hai Herma,

    We hebben deze gegeten, ik vond het lekker. Op naar het volgende recept!

    Groetjes "de overbuurvrouw"

    Hennie

    BeantwoordenVerwijderen